DHL koppelen aan HaydiGO

DHL Logo

Om de koppeling tussen HaydiGO en DHL te realiseren hebben we een aantal gegevens nodig. Hieronder leggen we je uit waar je deze gegevens kan opzoeken.

De benodigde gegevens:

DHL gegevens

Stappenplan

Stap 1

Log in op je DHL Parcel-account

Stap 2

Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en vervolgens op Instellingen. Open het mapje API Keys.

Stap 3

Klik daarna op ”Nieuwe API sleutel” om een nieuwe sleutel aan te maken. Hiermee geef je HaydiGO toegang tot jouw account. Vul als beschrijving HaydiGO in en kies voor Genereer API sleutel.

Stap 4

Je krijgt nu een UserId en Key te zien, deze heb je nodig in HaydiGO. De API key url is: api-gw.dhlparcel.nl

Sla alle gegevens op.

Stap 5

De laatste stap is om onderstaande gegevens met het HaydiGO team te delen, zodat we de integratie met DHL kunnen implementeren en checken.

Maak een nieuwe mail aan en stuur deze mail naar het HaydiGO support e-mailadres (support@haydigo.com)

Je onderwerp structuur moet als volgt zijn:

“Naam Verzenddienst” koppelen

Voorbeeld onderwerp: DHL koppelen

De inhoud van uw e-mail moet de volgende informatie bevatten:

– Verzendplatform

– Api key URL

– DHL username and password

– AccountID en Key

Stap 6

Voer de juiste transportcode in.

Bol.com: Om de juiste transportcode te vinden ga je naar de pagina van bol.com -> https://developers.bol.com/appendix-a-transporters/

Hoe je de API Transport code uiteindelijk instelt in HaydiGO, wordt in het filmpje hieronder getoond.