Bestelling / picklijst verwerken in HaydiGO

Dit is een handleiding om bestellingen te verwerken in de GoDesk van HaydiGO.

Log in op je HaydiGO account en ga naar de GoDesk

Godesk afbeelding

Picklijsten overzicht

Het scherm opent de GoDesk waarin bestaande picklijsten getoond worden vanuit de webshops. Aan de kleur van de rij kan je zien wat de status van een picklijst. Groen is pickbaar en paars wordt al ingepakt. Ook kan je filteren op winkels, land van bestemming, pakketdienst en aantal orderregels.

Picklijsten printen

Selecteer de orders die je wilt gaan picken en druk op de knop “Begin met Picken”. Als de juiste computer is geselecteerd rechtsboven in je scherm, worden de picklijsten automatisch uitgeprint en kan je beginnen met het picken.

Begin met picken

Orders picken

Gebruik de uitgeprinte picking slip om naar de locaties te gaan en de juiste producten in bijvoorbeeld je kar te stoppen. Wanneer je klaar bent met het picken van de producten, kan je terug naar de paktafel en GoDesk applicatie.

Orders verwerken

Klik vervolgens op de order die je wilt gaan inpakken. Dat doe je door op “verwerken” te klikken. De packing slip wordt automatisch geprint.

Je komt dan in het scherm terecht om de producten af te scannen en in te pakken. Gebruik je scanner en scan de EAN van de producten.

order verwerken

Orders afhandelen

Je komt dan in het scherm terecht om de producten af te scannen en in te pakken. Gebruik je scanner en scan de EAN van de producten. Indien je de juiste product hebt gepakt en gescand wordt de orderregel groen.

Let op dat je de juiste aantallen scant. Als je teveel producten scant geeft het systeem een duidelijke waarschuwing. Zo voorkomt het systeem fouten en blijven de foutmarges klein. Het kan ook voorkomen dat een product meerdere locaties bevat. Het systeem vraagt dan aan de picker uit welke locatie de producten zijn gehaald. Zie de screenshots hieronder.

Orders inpakken

Waarschuwing voorbeeld

Order warning

Locatie kiezen van een product met meerdere locaties

product locatie kiezen

Order afhandelen en zending aanmaken

Klik op “zending aanmaken”. Links kan je de juiste verzenddienst kiezen. Indien er een standaard verzenddienst bij de webshop is gekozen, zal die automatisch geselecteerd zijn. Rechts in het scherm zie je de pakket- en contactgegevens van de order.

Om de order af te handelen klik je nogmaals op “zending aanmaken” en rolt de verzendlabel uit je gekoppelde printer. Plak de verzendlabel op de doos en je order is verwerkt!