Hoe‌ ‌beheer‌ ‌en‌ ‌definieer‌ ‌ik‌ ‌rollen‌ ‌met‌ ‌bijbehorende‌ ‌rechten?‌

Navigeer naar instellingen

Log in bij je HaydiGO account.

Binnen je portal, navigeer rechtsboven naar het tandwieltje. Hier ga je naar de instellingen.

HaydiGO - Dashbo

Zoek het blok ‘Rollen & Rechten’

Binnen het overzicht van de instellingen, zoek naar het blok ‘Rollen & Rechten’.

HaydiGO support rollen en rechten

Hier krijg je een overzicht te zien met alle mogelijke rollen die een gebruiker kan hebben.

HaydiGO - support gebruikers

Een bestaande rol aanpassen

Wil je een bestaande rol aanpassen? Denk aan toegang bij een onderdeel verwijderen of juist toegang verlenen tot nieuwe onderdelen.

Klik op de rol die je aan wilt passen. Hier kun je alle onderdelen en rechten aan- en uitzetten.

Let wel op, wanneer je een rol aanpast gelden de nieuwe rechten voor iedere toegewezen gebruiker. De aanpassing is dus globaal.

HaydiGO - rechten aanpassen

Een nieuwe rol aanmaken

Binnen HaydiGO is het ook mogelijk om zelf nieuwe rollen aan te maken.

Wanneer je in het overzicht zit binnen ‘Rollen & Rechten’ kun je rechtsboven op de blauwe plus klikken om een nieuwe rol aan te maken.

HaydiGO - rollen toevoegen

Geef de rol een nieuwe naam en vink alle relevante rechten aan en uit. Sla vervolgens de nieuwe rol op.

HaydiGO - rechten aanpassen

Video: een nieuwe rol aanmaken

Video: een nieuwe rol toepassen op een bestaande of nieuwe gebruiker