Gegevens importeren in HaydiGO

Om ervoor te zorgen dat het importen van gegevens in HaydiGO zo soepel mogelijk verloopt, raden wij aan om de volgende richtlijnen te volgen:

Log in op je HaydiGO account en ga naar instellingen

Redenen voor teruggave

Scroll naar beneden en klik op “Gegevens importeren”

Gegevens importeren

Klik op het blauwe plusje rechtsboven om een nieuwe import actie uit te voeren.

Kies hier wat je wilt importeren. Je hebt de keuze uit:

– Producten

– Speciale entiteiten

– Locaties en/of voorraad

– Assemblagedelen toewijzen/ assemblageproducten aanmaken

– Verkooporders importeren

Het bestand dat je upload dient een CSV bestand te zijn

CSV-bestand

De reden waarom wij voor een CSV bestand hebben gekozen is dat dit formaat min of meer unlimited data mag bevatten. Dit is bij een Excel bestand niet het geval en kun je maar x aantal regels toevoegen. Niet getreurd want je kunt een excel bestand heel eenvoudig ‘Opslaan als CSV bestand’.

Attributen / kolommen die verplicht zijn

Bij het importen van bijvoorbeeld producten vereisen wij dat je een ‘identifier’ attribuut opneemt in je export bestand. Dit is in de meeste gevallen een SKU of EAN veld van een product. Dit is dan ook wat wij noemen een sleutel veld en is verplicht en uniek binnen je lijst met producten die je importeert en beheert binnen je productlijst in HaydiGO.

Varianten importeren

Standaard ondersteund ons PIM systeem ook varianten. Denk hierbij aan een t-shirt die beschikbaar is in verschillende maten en kleuren. Het hoofd product heeft dan dezelfde Titel en omschrijving, maar varieert alleen op prijs, maat of kleur.
Om dergelijke variant producten te linken en te importeren in HaydiGO, dien je bij de regel waar je de gegevens van het variant product opneemt, ook de ‘Parent’ product van een variant product regel op te nemen. Dit is dan ook weer het sleutel veld van het hoofd product zoals de SKU van een hoofdproduct. Vergeet vervolgens dan niet om deze kolom als “Variatie van” toe te wijzen. Doe je dit goed, dan wordt dit product als variant product van hoofdproduct aangemaakt.

Het importeren van product categorieën

Omdat je al jouw product categorieën ook in de HaydiGO PIM kunt beheren, hebben wij het ook mogelijk gemaakt om deze te importeren via onze Import module. Je kunt een kolom aanmaken in je csv bestand waarin je de categorie namen opneemt voor het product wat je wilt importeren. Mocht deze categorie niet bestaan, dan wordt deze automatisch in HaydiGO aangemaakt.
Je kunt een product aan meerdere categorieën toewijzen. Dit doe je door categorieën op te geven en deze te scheiden door een “,” (comma) teken. Dus wil je productY aanmaken en direct toewijzen aan Cat1, Cat2, Cat dan deze dan ook gescheiden met een comma op te nemen in je import regel. Deze kolom moet je toewijzen aan “Article catagory”.

Categorien HaydiGO